torsdag 14. oktober 2010

Lykkelig slutt

Arbedsformannen Luis Urzua opp av gruva & dermed er alle 33 berga! Men hva som er enda bedre: arbeidsfolks sikkerhet blir satt søkelyset på! Jeg siterer fra Dagbladets nettutgave (som jeg også har knabba bildet fra):

- Det er viktig å si at sikkerheten skal bli bedre. Dette er en lekse, ikke bare når det gjelder sikkerheten i gruvene, men for alle arbeidere i Chile, sier milliardæren Pinera, som videre annonserte at han skal i samtaler med fagforeningene i landet for å gjøre ord til handling.

Dette er ord fra en sterkt høyreorientert politiker, som i går uttalte til CNN at "Et sivilisert samfunn tar vare på arbeiderne sine!" CNN fulgte opp: selveste Richard Quest intervjua ILOs formann i Geneve om de 12 000 dødsulykkene i gruvene hvert år over hele kloden & ILO-sjefen svarte: "Vi har stygge tall i bygge- & anleggsbransjen også!" Becky Anderson fulgte opp i "Connect the World" seinere på kvelden, med en "sint ung mann" som ikke ville at dette poenget skulle bli glemt når viraken har lagt seg. Neppe, så hardt som selveste CNN har kjørt dette - vesentligste - poenget!

Uansett er dette en vakker historie: i større grad enn noen gang før er "vanlige" arbeidere gjort til enkeltindivider med personlige & spennende livshistorier - & dem som ikke orket å bivåne all klininga når heltene kom opp til sine kjære, kunne jo bare skifte til andre kanaler enn CNN, BBC World & TV2 Nyhetskanalen! Uten seinere å kunne klage på kvasiprogrammer som "Jakten på kjærligheten" osv... - for her var det ekte vare istedenfor! CNN ba ikke om unnskyldning: "We can't get enough of this!" mens TV2s nyhetsanker på 21-sendinga måtte sloss for å holde tårene i sjakk :) Når slike årnt'lige ikkeno'-knussel-tårepersescener kombineres med skarpe drøftinger av selve arbeidssikkerhetsproblematikken, er alt såre vel for Gamle Gaupe!

Ingen kommentarer: