torsdag 23. september 2010

Så seiler vi til Gaza?

Onsdag 22.9.10, på Olavs pub i Trondheim: Espen Goffeng fra Palestinakomiteen (PALKOM) forteller om sine opplevelser på Marmara, solidaritetsskipet med forsyninger til den blokkerte Gazastripen som israelske soldater bordet denne våren for bl.a. å drepe 9 av deltakerne. Etterpå konfiskerte de filmmaterialet til både aktivister & journalister, bortsett fra 2 minnebrikker som man klarte å smugle ut. Noe av dette ble vist & jeg skulle selvsagt ha dokumentert det, men å se nærbilder av døende aktivister nagla meg fast til stolen i lokalet jeg delte med 50 andre, ikke 30 som Adresseavisen prøver seg med i referatet dagen etter.

Vil norske aktivister & sjøfolk tørre å bli med på dette når neste internasjonale konvoi setter seil rundt årsskiftet? Vil man klare å "sjøsette" en egen norsk båt, med norsk mannskap? & uansett bør man jo fordele "vestlige" deltakere på båter med tyrkisk, nordarfrikansk osv... deltakelse for å bevitne den dødelige forskjellsbehandlingen israelske soldater utsetter vestlige & ikkevestlige aktivister for?

Her i Trondheim vil en lokalavdeling av SHIP TO GAZA NORWAY (www.shiptogaza.no) bli sjøsatt tirsdag 12.oktober i år klokka 18:00 i Prinsens gate 14 (velkjent Rødt trehus inngang fra sidegata) & det er å håpe at så mange som mulig, fra et så bredt poltisk spekter som mulig, møter opp! Kontaktperson Tom Dahle, e-post: nuffen@nuffen.org har lovt å sende meg noen ord i etterkant & kanskje ender jeg opp med å blogge om hvem som ikke møtte ;) ... så "ingen" skal føle seg trygge, best at dem stiller! En spøk fra min side, alvoret består i at dette ikke må bli et smalt prosjekt! Skipsklokkene ringer nå! For dem som vil bidra økonomisk er kontoen som LO i Bergen og omland har opprettet: 3208 21 33444.

Dette handler altså om å få opphevet Israels blokade av Gazatripen som ødelegger befolkningen på alle mulige måter: helsemessig næringsllivsmessig utdanningsmessig osv... & her er det like greitt å sitere:


"”Ship to Gaza Norway” (STGN) er en politisk og religiøst uavhengig organisasjon for enkeltpersoner og organisasjoner som vil arbeide for at folkeretten skal gjelde også for Gazastripen.

STGN’s politiske plattform:

  • Kollektiv avstraffelse er et brudd på folkeretten: Fri Gaza – hev blokaden NÅ!
  • Ship to Gaza Norway bygger på solidaritet med den palestinske sivilbefolkningen på Gazastripen.
  • Ship to Gaza Norway bygger på ikke-voldelig motstand mot den israelske okkupasjonen."
Forøvrig: NRK Brennpunkt viser tirsdag 28.9.10 en dokumentar om solidaritetskonvoien i våres, med fokus på de norske deltakernes opplevelser. Verdt å få med seg! For deretter å sette seg ved PC'n, klikke på lenken til STGN (oppgitt i 3.avsnitt av denne bloggen) & ta kontakt, uansett hvor i det langstrakte landet man bor, mens man nynner: "Den norske sjømann er et gjennombarket folkeferd! Hvor fartøy flyte kan, der er han førstemann! ..." En sang som forplikter!

Ingen kommentarer: