søndag 6. februar 2011

Hva Israels militære ikke klarte

Søndag ettermiddag 6.2.11: Al Jazeera English melder at deres reporter Ayman Mohyeldin er arrestert av de egyptiske militære på Tahrirplassen i Kairo, hovedarenaen for den demokratiske revolusjonen mot militærdiktaturet. De første til å reagere på dette var CNN (lenken er en eldre artikkel, men relevant), som øyeblikkelig spurte en representant for den "nye" egyptiske regjeringen hvorfor dem gjorde det, når de samtidig benektet det, direkte henvisning til Mohyeldin! CNNs journalist klarte / gadd knapt late som hun var høflig, så åpenlyst forbanna var hun!

Denne sjofle arrestasjonen aktualisereren av problemstillingene knyttet til den egyptiske demokratiske revolusjonen: Palestinaproblematikken! Mohyeldin var, sammen med 2 flotte norske leger, den fremste til å rapportere om Israels massakrer på Gazas befolkning for 2 år siden. De klarte ikke å stoppe kjeften på ham da, men nå har deres venner i Egypt fixa det!

& da er det på tide å skrive av en av NRKs tekst-TV's meldinger denne dagen, understrekningene er mine:
Peres og Cheney roser Mubarak
Israels president Shimon Peres hyller sin pressede egyptiske kollega Hosni Mubarak. Også USAs tidligere visepresident Dick Cheney roser Mubarak. / "Jeg takker ham for å ha reddet mange menneskeliv ved å forhindre krig," sier Peres og viser til at Mubarak har overholdt fredsavtalen med Israel fra (sic) / Peres advarer også mot å holde demokratiske valg i Egypt i frykt for at Det muslimske brorskap skal få makt. / Cheney beskriver Mubarak som en god mann, og en som har vært USAs gode venn og allierte.

Hvordan frontene innad i USA forholder seg til den egyptiske revolusjonen blir garantert et tema for en kort blogg i løpet av året, la oss nå fokusere på det siste understrekede: at Israel åpenlyst holder sine arabiske naboer som gisler! Alt babbelet om at "Israel er regionens eneste demokrati" (en "sannhet" med grove modifikasjoner) stilles her i sitt rette lys: Israel vil ikke ha demokrati i sine arabiske nabostater, i frykt for hva som da kan skje med sin egen apartheidstat! Dette har jeg kverna på i 15-16 år nå & det flotte som skjer i Egypt akkurat nå, gir meg rett.

Ingen kommentarer: